Kultura

PREMIJERA: Branko Medak i Tedi Spalato pjevaju Pekminu “Jutro jutra mog”

Naš Branko Medak je nedavno snimio duet s s jednim od velikana dalmatinske glazbe Tedijem Spalatom. Spot za njihovu pjesmu Jutro jutra mog premijerno je prikazan jučer na CMC-u, a dostupan je i na You Tube kanalu.

Mogu reći da sam relativno nov u ovim ozbiljnijim glazbenim vodama i zaista je zadovoljstvo bit prihvaćen od strane jednog izvođača kao što je Tedi Spalato. Tedi je predivna osoba , izvrstan glazbenik i dok smo radili na pjesmi puno toga sam naučio od njega. Bez puno razmišljanja pristao je na suradnju i mislim da smo zajedno uspjeli iznijeti svu emociju i ljepotu pjesme Jutro jutra mog. Nadam se da će slušatelji prepoznat sve to u ovoj pjesmi i da će biti rado slušana. – izjavio je Banko.


Mlađi glazbenici zauzimaju naša mjesta i treba im pružit ruku suradnje i dat im poticaj, predavat im znanje i iskustvo jer mnogi imaju izuzetan talent, a i volju da napreduju. To me jako raduje,  u konačnici to je i naše poslanje da ono što imamo prenesemo mlađima jer i ono što smo mi naučili, naučili smo od naših starih. Jedan takav mladi talent je i Branko Medak. On je , ja volim reći, mladi rasni tenor, tenorski biser, izuzetnog lijepog lirskog tenorskog glasa. Radost mi je što mi je Denis Batinović Pekma predložio ovu suradnju na pjesmi ‘Jutro jutra mog’ koja ima predivnu melodiju i tekst. Pred Brankom je velika glazbena karijera i sretan sam što sam dio tog njegovog puta. – rekao je Tedi ne krijući zadovoljstvo zbog suradnje s neretvanskim slavujem Brankom Medakom.

Tekst i glazbu napisao je Denis Batinović Pekma, aranžman potpisuje Eduard Botrić. Spot je režirao i snimio Matko Petrić.

Izvor: likemetkovic.hr