Kultura

Predstavljeno prvo neretvansko multimedijalno izdanje o glagoljaškom pjevanju

„Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji“ naslov je prvog neretvanskog multimedijalnog izdanja o glagoljaškom pjevanju koje je predstavljeno u crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci.

Okupljene je pozdravio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić, a u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića okupljenima se obratila savjetnica župana Žaklina Marević.

U programu predstavljanja zanimljivog multimedijalnog izdanja nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, a o ideji i realizaciji ovog projekta govorili su urednik i koautor dr. sc. Dragan Nimac iz HKU “Pjevana baština” te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.


Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

Ovom prigodom načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić zahvalio je i uručio poklon pobjednicama ženskog Maratona lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.