Kultura

Predstavljen roman “Ljeta s Marijom” Olje Savičević Ivančević u Narodnoj knjižnici u Pločama

Sinoć je u našoj knjižnici gostovala jedna od naših najistaknutijih suvremenih spisateljica Olja Savičević Ivančević, koja je predstavila svoj novi roman „Ljeta s Marijom“. Oljin svaki novi tekst događaj je za književnost, stoga nam je bila iznimna čast ugostiti je i čuti više o samom romanu.

Tijekom predstavljanja saznali smo kako je vrlo rano počela pisati poeziju, zašto je upisala studij hrvatskog jezika i književnosti, o preseljenju iz Splita u Zagreb te zašto je počela pisati za djecu i kako doživljava svoj inozemni uspjeh. „Ljeta s Marijom“ Oljin je treći roman, koji govori o životu pet žena iz iste obitelji i njihovim sudbinama, a koje veže ime Marija.

Na kraju večeri autorica je za poklon i uspomenu na ovo gostovanje od knjižnice dobila sliku iz serije ribica slikarice Dagda Miletić.


Ovaj susret financirala je Dubrovačko-neretvanska županija.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.