Kultura

Predstavljanje pjesama Jelene Ćelić: Svečanost riječi

jelena ćelić

U srijedu, 12.11.u Narodnoj knjižnici u Pločama održana je večer predstavljanja pjesama Jelene Ćelić, učiteljice Hrvatskog jezika u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Pločama. Okupljanje uz Jelenino djelo postaje tako tradicijom kolektiva škole, koju želimo podijeliti sa sugrađanima.


Nakon pozdravnog obraćanja ravnateljice Meri Glavinić, učenici Nensi Štrbić (7.c), Luka Šendo i Miheaela Škorput (7. d), nadahnuto su i s veseljem interpretirali pjesme svoje učiteljice i to one, u kojima Jelena s toplinom i humorom priča o dobro joj poznatom svijetu učeničkih briga i veselja.

Učitelji i stručni suradnici škole s poštovanjem i radosnim uzbuđenjem, govorili su Jelenine vrijedne stihove. Osobni pečat i potpuna posvećenost u interpretaciji svakog od sudionika, potvrdili su istinski značaj Jelenine poezije – ona pripada svima. Revnosnom pripremom izvedbi „svojih“ pjesama, najiskrenije smo odali priznanje Jeleninom umjetničkom talentu.

Skroman prostor naše Narodne knjižnice u Pločama pretvoren je u raskošnu odaju topline i zajedništva i čarobnim glasom i sviranjem na gitari naše učiteljice razredne nastave Selme Oršulić, kojoj su se pridružile učiteljica Glazbene kulture Helena Decovski i učiteljica Hrvatskog jezika Ivana Pudar Pećar.

Bilo je i cvijeća za Jelenu koja je odmjereno i decentno podijelila sjećanja na svoje djetinjstvo na Crnoj rijeci, ali nas i počastila svojom novom pjesmom.

Hvala Ivani što je ispred Aktiva Hrvatskog jezika pomno organizirala ovu svečanost riječi i glazbe pod svjetlošću svijeća.

Uistinu, izuzetan sat Hrvatskog jezika, glazbe, Građanskog odgoja, Vjeronauka i team buidinga (rekle su nam sjajne oči i ozarena lica naših učenika)!

Hvala, Jele!

 

 

Koliba

Duboko u meni

Skrivena koliba

gdje se susreću

kušnja i poraz,

slabost i snaga,

prošnja i molitva;

gdje uspravno stojim

u sjeni Božanske milosti,

Obećanja i Riječi.

Ploče, 11. 11. 2014.

Jelena Ćelić

 

Kolegice i kolege iz OŠ „Vladimir Nazor“
os-vnazor-ploce.skole.hr

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.