Kultura

Predstavljanje nove knjige poezije Pjesme izabrane autora Stjepana Šešelja

Ogranak Matice Hrvatske poziva na predstavljanje nove knjige poezije PJESME IZABRANE autora STJEPANA ŠEŠELJA. Predstavljanje ove knjige održat će se u četvrtak, dana 23. studenog 2023. godine, u prostorijama Narodne knjižnice Ploče, s početkom u 18.00 sati.

Više o autoru:
STJEPAN ŠEŠELJ, pjesnik, dramski pisac i prozaik (Podgradina – Opuzen, 16. lipnja 1947). Gimnaziju završio u Pločama. Pravo diplomirao 1971. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radio je kao tajnik Akademije likovnih umjetnosti; od 1995. ravnatelj je i urednik, a od 2010. glavni urednik tjednika za kulturu Hrvatsko slovo. Od 1997. ravnatelj Hrvatske kulturne zaklade. Urednik je u Galeriji „Stećak“ Klek (Knjižnica Liber), Sekciji Društva hrvatskih književnika za proučavanje književnosti u hrvatskom iseljeništvu (Prinosi za povijest književnosti u Hrvata, časopis Korabljica); HKZ-Hrvatskom slovu (Knjižnice Hrvatsko slovo, Djela hrvatskih književnika, Oratio pro Croatia). Urednik je likovnih i književnih izdanja u Neretvanskoj riznici umjetnina i inih vrijednosti. Član je DHK Zagreb i mnogih drugih književnih asocijacija u zemlji i inozemstvu.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.