Kultura

Predstava “Da nije ljubavi” u Domu kulture Ploče

Predstava “Da nije ljubavi”; u izvedbi Metkovskog amaterskog kazališta održat će se u četvrtak, 27. travnja u 20 sati u Domu kulture Ploče, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Ploče.

Riječ je o pučkoj komediji bračkoga intelektualca Petra Slovinića, a MAK-ovci je izvode pod redateljskom palicom Radovana Marčića. Radnja predstave događa se u Metkoviću u vremenu prije Drugoga svjetskoga rata. U komediji s jakim socijalnim nabojem dvoje se mladih voli i želi se vjenčati, no prepreka im je majka potencijalnog mladoženje Iva jer su iz ‘bogate kuće’. Ona ga je namijenila imućnoj, vremešnoj mjesnoj učiteljici glazbe, a nikako ne siromašnoj Lucijeti, odabranici njegova srca.

Nakon niza peripetija (fingirana trudnoća, lažno trovanje i smrtna bolest…) sve se stubokom mijenja kad gospođa majka sazna da se Lucijetin bogati stric vraća iz Amerike. K tome smatra da je i za nju, vremešnu udovicu, to šansa za novi brak. Kraj je neminovni happy end.


Glume: Ana Jerković, Manuela Šiljeg Malezija, Dino Čolaković/ Goran Martinović, Jasminka Vrdoljak, Željka Bulić, Dado Kozarić, Toni Krilić Skuša, Elza Glučina, Rade Vrdoljak.

Cijena ulaznice iznosi 5 eura i može se kupiti na dan predstave od 19 sati u Domu kulture Ploče.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.