Kultura

‘PRAVO NA ZDRAV ŽIVOT’: Tužba protiv Vlahe Orepića je sramotna!

ivan pavlovic by dubrovacki.hr

U cijelosti prenosimo priopćenje inicijative “Pravo na zdrav život” povodom tužbe gosp. Ivice Pavlovića protiv gosp. Vlahe Orepića, a povodom tekstova koji su objavljeni na našem portalu:

Sramotna je činjenica da se zbog stava, osobnog mišljenja i dojma tuži VLAHO OREPIĆ – Hrvatski domoljub, rodoljub, branitelj,dragovoljac, visoki časnik, čovjek, građanin i Pločanin. Građanska inicijativa Pravo na zdrav život, svi njeni članovi i simpatizeri doživjeli su i preživjeli zadnjih mjeseci borbe protiv instaliranja TE u Pločama, sustavno vrijeđanje, omalovažavanje i prijetnje. Nas, koji smo odreda domoljubi, pacifisti, ekološki osviješteni i koje vodi isključivo ljubav prema našoj Neretvi , od pojedinih likova javno se nazivalo čak i militantima. Nismo tužili, i nećemo, jer kršćanski je praštati. Na žalost, neki „veliki“ kršćani nisu spremni tolerirati pravo na drugačije mišljenje i na osobni stav, o čemu svjedoče i ovakve bespredmetne tužbe.

Naš strah, kao i strah gospodina Vlahe Orepića, kao i mnogih građana Ploča je opravdan i stvaran. Živimo ga svaki dan otkako se crna prijetnja termoelektrane uvukla u naše živote.


Istina je jedna, i ona je na Vlahinoj strani, a Božije je poslanje govoriti istinu i samo istinu, sviđala se ona nekome ili ne. A istini se ne može suditi.

Foto: www.dubrovacki.hr