Kultura

POU PLOČE: Održana 21. Likovna kolonija

Sjajne vijesti dolaze iz Pučkog otvorenog učilišta Ploče sa čijih stranica prenosimo tekst i fotografije:

KAKO JE DOBRO VIDJETI VAS OPET..
#21LikovnaKolonijaPOUPloče

Nakon dvije godine pauze, odlučili smo nastaviti tradiciju organizacije Likovne kolonije Ploče. I ove godine, unatoč lošem vremenu koje nas nije obeshrabrilo, možemo se pohvaliti dolaskom i odazivom velikog broja likovnih umjetnika, kako sa šireg područja Hrvatske, tako i susjedne nam Bosne i Hercegovine.


Ovo je 21. Likovna kolonija POU Ploče, a pokrenuta je s ciljem razvoja likovne umjetnosti u Pločama, poticanja kreativnog izražavanja, ali i približavanja umjetnosti svim sugrađanima i posjetiteljima ustanove. Danas predstavlja značajan kulturni događaj.

Zalaganje za ravnomjernost kulturnog razvitka, promicanje kulturne raznolikosti i međukulturni dijalog kroz gostovanja u ovoj koloniji plod su, prije svega, suradnje Pučkog otvorenog učilišta Ploče i Jure Jovice-voditelja likovne kolonije sa nizom samostalnih umjetnika iz Dubrovnika, Splita, Mostara, otoka…itd..
Ova kolonija je samo još jedan nastavak kvalitetnog druženja naših djelatnika i umjetnika.
Kroz ovakve i slične susrete nastavljamo promociju Pučkog otvorenog učilišta Ploče dok istodobno i obogaćujemo izuzetno vrijedan fundus slika ustanove novonastalim djelima.

Meni preostaje zahvaliti se svim umjetnicima, sada već našim dragim prijateljima na odazivu i predivnom druženju, Juri Jovici-voditelju Likovne kolonije bez čijeg bi entuzijazma i likovnih poznanstava bilo nemoguće organizirati koloniju na ovakvom nivou, Dragi Krstičeviću koji je uz Juru Jovicu stvaratelj i začetnik ideje Likovne kolonije Ploče na logističkoj potpori i uvijek savršenoj spizi za sve okupljene, našem djelatniku Toniju Ostojiću “vrijednom mravu” na cjelokupnoj tehničkoj potpori.
Ovo su vrijedni ljudi koji svake godine ulažu i pomažu rad Pučkog otvorenog učilišta Ploče, ne samo na dan održavanja Likovne kolonije, već i inače.
Hvala vam!

Marija G. Bebić
#POUPloče
#ŽivimKulturu

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.