Kultura

Poklon Škanja našem gradu

Budući da je prosinac mjesec darivanja u kojem bi zajedništvo trebalo biti istaknuto u najpozitivnijem kontekstu, udruga građana „Škanj“ Vas poziva na izvedbu kazališne predstave „Ponoćna igra“ u izvedbi amaterskog kazališta Opuzen, 15. prosinca 2015. u 19 sati u prostorijama udruge „Škanj“, u Pločama, Vukovarska 17.

Autor teksta je Dubravko Jelačić Bužimski, koji je napisao i tri knjige pripovjetki, tri romana, dvanaest kazališnih drama, što mu jamči mjesto u antologijama hrvatskih pripovjetki i drama. Redatelj predstave je naš Pločanin Hrvoje Barbir Barba (a što reći za ovog našeg kreativca, pjesnika, nagrađivanog autora, autora brojnih radijskih drama, osim dobro nam došao dragi naš Barba), glumci u predstavi su Suzana Mušan i Mario Jurković (dvojac, čiji je pozitivni glumački amaterizam najčešće usmjeren humanitarnom radu, a koji plijeni jednostavnošću i simpatičnošću), scenograf je spretni Ivica Radaljac Ićo, a inspicijentica je naša draga Tina Dragobratović, dobri duh ove predstave.

Ponoćna igra“ priča je o dvoje glumaca koji uoči premijere posljednji put, sami, noću u kazalištu prolaze tekst drame koju će zaigrati. Priča oslikava njihov međusobni odnos koji od glumačko-partnerskog na sceni poprima obrise ljubavnog. Dvoje glavnih glumaca u predstavi interpretiraju ljubavnu priču između pjesnika Vladimira Vidrića i jedne izvjesne djeve Sali koju pjesnik pokušava zavesti. Osim svoje ljubavi i nastojanja da je ostvare, glavni likovi kroz predstavu iznose i svoje stavove o životu, kazalištu i nekim drugim aktualnim društvenim temama.


skanj-plakat-za-ponocnu-igru

UŽIVAJMO ZAJEDNO U ADVENTU!

www.skanj.com