Kultura

PLOČANSKO LJETO: Promocija knjige poezije “Pjesme najmanjeg pjesnika na svijetu” Hrvoja Barbira Barbe

𝑯𝒓𝒗𝒐𝒋𝒆 𝑩𝒂𝒓𝒃𝒊𝒓 𝑩𝒂𝒓𝒃𝒂 – “𝑷𝒋𝒆𝒔𝒎𝒆 𝒏𝒂𝒋𝒎𝒂𝒏𝒋𝒆𝒈 𝒑𝒋𝒆𝒔𝒏𝒊𝒌𝒂 𝒏𝒂 𝒔𝒗𝒊𝒋𝒆𝒕𝒖”

✨Pozivamo vas na promociju knjige poezije “Pjesme najmanjeg pjesnika na svijetu” našeg Pločanina Hrvoja Barbira Barbe u četvrtak, 26. kolovoza u 21 sat na Ljetnoj terasi Pučkog otvorenog učilišta Ploče.
✨Promociju će voditi Eleonora Kužet, a glazbeno upotpuniti Lucija Kraljević.

✨Hrvoje Barbir Barba, pjesnik i dramski pisac, rođen je u Pločama. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu, a pravo na Pravnom fakultetu u Mostaru.
Prije Domovinskog rata objavio je nekoliko knjiga poezije, a budući se odmah uključio u ratna zbivanja, kasnija njegova pjesnička djela prožeta su snažnom antiratnom tematikom.
Autor je pregršt dramskih tekstova mahom rasutih po domaćoj i stranoj periodici. Hrvatski radio premijerno je emitirao mnoštvo njegovih dramskih tekstova svih književnih rodova i vrsta.
Član je DHK i drugih književnih asocijacija.


…prestao sam objavljivati poeziju, ali je nisam prestao i pisati. To bi bilo nemoguće, da pjesnik ne zapiše bar poneki svoj stih. Najveći problem kojeg sam imao u sabiranju ovih pjesama bilo je samo to – gdje ih pronaći nakon toliko vremena. Ispadale su iz starih pisama, pronalazio sam ih u dnu ladica, neke u podrumu, neke na šufitu, našao sam ih na kraju impresivan broj. No, ovdje sam htio objaviti isključivo one s ljubavnom tematikom… (Hrvoje Barbir Barba)

#pouploče #pločanskoljeto #ljetoupučkom #promocijaknjigepoezije #hrvojebarbirbarba

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.