Kultura Zabava

PLOČANSKO LJETO 2021: Jazz i etno noć u Pločama!

U petak, 16. srpnja u 21 sat na terasi 𝗗𝗼𝗺𝗮 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗣𝗹𝗼𝗰𝗲 održat će se noć jazz i etno glazbenika u izvedbi 𝗭𝗼𝗿𝗮𝗻 𝗠𝗮𝗷𝘀𝘁𝗼𝗿𝗼𝘃𝗶𝗰 & 𝗔𝘁𝗺𝗮 𝗠𝘂𝗻𝗱𝗶 𝗘𝗻𝘀𝗲𝗺𝗯𝗹𝗲!

“𝗔𝘁𝗺𝗮 𝗠𝘂𝗻𝗱𝗶 𝗘𝗻𝘀𝗲𝗺𝗯𝗹𝗲” zamišljen je prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih jazz i etno glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima. Prvi album “Waters and deserts”(Croatia Records 2014.) naišao je na mnogobrojne pozitivne reakcije kritike i publike te je proglašavan ponajboljim albumom etno glazbe te godine u RH.

Uz snimanje novog albuma “The Road to Skitacha”(Birdland Sounds 2016.) tijekom 2015., 2016. i 2017. bili su i dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa “Musica Jazz”; kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri, Sergiu Endrigu i Brunu Lauziju, a kao goste na tim izvedbama su imali Tamaru Obrovac, Arsena i Matiju Dedića te Francesca Bearzattija. Skladba “1947” autora Sergia Endriga koju su snimili zajedno sa Arsenom i Matijom za kompilaciju “Sergio Endrigo – Momenti di jazz” može se naći i kao “bonus track” na albumu “The Road to Skitacha”, a bila je ujedno i posljednji snimak velikog Arsena Dedića.


Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

𝗨𝗹𝗮𝘇 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻!