Kultura

Pločanski srednjoškolci na stručnom izletu upoznali Zadar

Učenici Srednje škola fra Andrije Kačića Miošića Ploče prošli petak bili su na stručnom izletu u Zadru. Prvo odredište učenicima je bio Arheološki muzej grada Zadra. U njemu su se upoznali s bogatom zadarskom prošlosti od prapovijesti, antike pa do srednjeg vijeka. Uz pratnju stručnih vodiča, svi muzejski izlošci dobili su svoju priču i neko novo značenje. Iza stvarne povijesti na red su došle iluzije, jer su nakon Arheološkog, posjetili Muzej iluzija.

Učenici su se zabavili te su svojim pametnim mobitelima zabilježili trenutke koje su podijelili na društvenim mrežama sa svojim prijateljima. Nakon toga učenici su sa svojim nastavnicima nastavili s educiranjem o Zadru pa su tako šetali Kalelargom, Narodnim trgom i antičkim Forumom. Posjetili su i Crkvu svete Stošije i Crkvu svetog Šime, kao i zgradu Filozofskog fakulteta.

Cijela šetnja je bila popraćena predavanjima profesora Pećara, bivšeg zadarskog studenta. “Doživjeli smo spektakularni zadarski zalazak sunca na rivi za kojeg je Hitchcock izjavio da je najljepši. Uz zalazak uživali smo u svjetlosnim i zvučnim efektima najveće turističke atrakcije, Zadarskih morskih orgulja. Sadržajan dan smo završili u Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje smo gledali predstavu Balon”, navodi se u objavi pločanske srednje škole.


Radio Ploče