Kultura

Pločanski srednjoškolci na izletu u Italiji

Učenici drugih razreda pločanske Srednje škole bili su na trodnevnom stručnom izletu u Sjevernoj Italiji

Prenosimo dojmove sa njihovih službenih stranica:

Na put smo krenuli 9. travnja 2018. u večernjim satima. Tijekom tog zanimljivog, ali i vrlo edukativnog putovanja najprije smo posjetili grad Padovu upoznajući se sa njenim glavnim trgom, starim palačama te, naravno, bazilikom svetog Antuna Padovanskog, iznimnog propovjednika čiji je jezik i danas živ. Unutar same bazilike nalaze se njegove relikvije i grob.


Važno je istaknuti i posjet crkvi braće kapucina koja je danas poznatija kao Svetište svetoga Leopolda Bogdana Mandića. Unutar svetišta učenici su imali prilike vidjeti sobicu u kojoj je svetac ispovijedao, ali i posmrtne ostatke unutar same kapele.

Nakon toga, uputili smo se prema Veroni gdje smo naprije posjetili prekrasnu Casu di Giulliette, zatim samu Arenu i centar grada: Piazzu Bra, Piazzu della Signori, Via Mazzini, Piazzu delle Erbe.
Sljedeći dan bio je rezerviran za posjet Zabavnom parku Gardaland i obilasku Sea Life aquariuma.

Povratak u Ploče bio je u ranim jutarnjim satima 12. travnja 2018. S puta ćemo zadržati u uspomeni prekrasne dojmove, nova iskustva i spoznaje, a neke fotografije podijet ćemo i ovdje.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.