Kultura

Pločanski mališani okitili božićno drvce ispred crkve

Suradnjom vjerske grupe Dječjeg vrtića Ploče pod vodstvom Zdenke Žderić, Osnovne škole Vladimira Nazora i prof. Marije Ćupić Sente te Komunalnog održavanja doo Ploče i Turističke zajednice Grada Ploča okićena je jelka na prostoru parka ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje.

Ukrase su izradili učenici OŠ, a djeca DV su imala čast njima okititi božićno drvce uz ukrase koje su i sami donijeli iz vrtića.


Simboličnim kićenjem božićnog drvca počinje vrijeme Adventa u Pločama.

Podsjetimo, kao prvi u nizu događaja koji nam slijedi je paljenje 1. adventske svijeće u nedjelju, 2. prosinca, nakon nedjeljne večernje mise (koja počinje u 18 sati). Tom prilikom će župnik Don Ante Antunović upaliti prvu adventsku svijeću uz pomoć djece iz vjerske grupe Dječjeg vrtića Ploče, a uz prigodne božićne pjesme Mješovitog zbora Župe Kraljice Neba i Zemlje u Pločama pod stručnim vodstvom profesorice Jasne Krilić.

Čin paljenja 1. adventske svijeće je i dio projekta zaklade „Kajo Dadić“ u okviru programa “Aktivni u zajednici” odnosno akcije dionika lokalne zajednice naziva “Dolazi nam Svjetlost”. Svoj doprinos akciji „Dolazi nam Svjetlost“ dali su Zaklada “Kajo Dadić”, Grad Ploče, Turistička zajednica Grada Ploča, Komunalno održavanje d.o.o., Pučko otvoreno učilište Ploče, Dječji vrtić Ploče, Župni ured Ploče, Udruga “Škanj” Ploče i Mjesni odbor Plina Jezero.

Istovremeno sa paljenjem 1. adventske svijeće upalit će se i blagdanske ukrasne instalacije ispred Dječjeg vrtića i na Domu kulture u Pločama čime će započeti poetska večer.

Pločanske pjesnikinje i pjesnici kao i gošće iz Amaterskog kazališta Opuzen uz glazbenu pratnju mladog pločanskog glazbenika Mladena Nuića, stihovima će uveličati ovu zajedničku akciju, a sve to uz svesrdnu pomoć predstavnika Mjesnog odbora Plina Jezero koji će goste počastiti domaćim kuhanim vinom i fritulama.