Kultura

“Piknik” Jure Pavlovića odlazi na 65. Berlinale

Kratkometražni film o problematičnom odnosu sina i oca koji je u zatvoru, u službenom će programu ovogodišnjeg Berlinalea imati svjetsku premijeru

“Piknik” govori o 15-godišnjem Emiru koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet svome ocu koji izdržava zatvorsku kaznu na Igmanu, međutim, zbog prometne gužve oni kasne.

Film se od tisuća prijavljenih našao među njih 65 iz 35 zemalja koji će se prikazivati na ovom prestižnom festivalu kao dio natjecateljskog programa Generation 14plus. Ovaj program namijenjen je mlađoj publici te donosi filmove koji tematiziraju probleme mladih, a nakon “Žutog Mjeseca” Zvonimira Jurića, drugi je domaći kratki film ikada predstavljen na Berlinaleu.


Režiju filma potpisuje Jure Pavlović, produkciju Luka Venturin i Jure Pavlović, scenarij Džejna Avdić i Jure Pavlović, kameru Almir Fakić, montažu Dragan Von Petrovic, zvuk Marko Grgić i Vladimir Božić, a glavne uloge tumače Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić.

Od 5. do 15. veljače ove godine, u Berlinu će Zlatnog medvjeda za nova filmska ostvarenja priželjkivati i slavni Terrence Mallick, Werner Herzog, Jafar Panahi, Andreas Dresen, te mnogih drugi.

buro247.hr

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.