Kultura

PEROM O NERETVI’ Nagrađeni najbolji literarni radovi neretvanskih osnovnoškolaca

Sinoć je u OŠ don Mihovila Pavlinovića bila svečana dodjela nagrada i pohvala za najbolja literarna ostvarenja neretvanskih osnovnoškolaca koji su se prijavili na 2. Literarni natječaj Perom o Neretvi, prenosi portal likemetkovic.hr

Na natječaj kojega je raspiso Ogranak Matice hrvatske iz Metkovića u suradnji s OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića pristiglo je 46 literarnih radova od kojih su tri nagrađena te tri pohvaljena.

Prva nagrada je pripala Ani Erak (7.r.) iz OŠ ‘Vladimir Nazor’ Ploče za kratki prozni tekst Mriža čvrsta čvora. Druga nagrada je dodijeljena Mihaelu Dodigu (5.r.) iz OŠ Stjepana Radića Metković za kratku priču Naš Gnjurko, a treća Marku Albaneziju (7.c) iz OŠ ‘Vladimir Nazor’ Ploče za pjesmu Neretvi.


Uz tri pobjednička rada, prosudbeno povjerenstvo u sastavu Ivo Nadilo, pjesnik (predsjednik), Martina Pačić, prof., Vesna Vidović, prof. i Željana Volarević, prof. odlučilo je pohvaliti sljedeća tri rada: pjesmu Neka rika smaragdne boje Helene Medak (5.r.) iz OŠ Ivo Dugandžić – Mišić Komin, prozni tekst Život s Neretvom Ive Batinović (4.r.) iz OŠ don M. Pavlinovića te pjesmu Kistom umjesto riječima  Eve Mihaljević (3.r.) iz OŠ don M. Pavlinovića.

Ravnateljica OŠ don M. Pavlinovića Žana Dodig dodijelila je zahvalnice svim učiteljima, mentorima koji su sudjelovali u ovom natječaju.

U prigodnom programu nastupile su učenice Radojka Volarević koja je kasnoslovila pjesmu Riječ, Lana Jurković koja je izvela monolog 90-60-90, te Melani Primorac s monologom Svako zlo za neko dobro. Nagrađene i pohvaljene literarne radove pročitale su učiteljice hrv. jezika Marinka Jurković i Ivona Martinović. Program je moderirala učiteljica Ivana Vatović.

Svečani program dodjele nagrada i priznanja za najbolja literarna ostvarenja neretvanskih osnovnoškolaca završio je nastupom Školskog zbora pod ravnanjem učiteljice Ljupke Sršen koji je uz klavirsku pratnju učiteljice Zrinke Boras izveo pjesmu Over the Rainbow.

Na kraju je uslijedilo zajedničko fotografiranje…

Galeriju pogledajte na poratalu Likemetkovic.hr

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.