Kultura

Pekrasna pjesma Denisa Batinovića Pekme u novom ruhu u izvedbi Marka Škugora

“Uvik ću te svojom zvati” prekrasna je pjesma autora Denisa Batinovića Pekme. Mogu slobodno reći kako je ovo najljepša pjesma koju sam ikad otpjevao i jedva čekam čuti i vidjeti reakcije publike”, kazao je Marko Škugor o svojoj novoj pjesmi čiji aranžman i produkciju potpisuje Eduard Botrić, dok je na snimanju spota Šibenčanin snage udružio s redateljem Željkom Petrešem.

Karakteristično za Marka, pjesma “Uvik ću te svojom zvati” pršti emocijama i miriše na more te nastavlja niz Markovih uspješnica nakon “Srce južnjačko”, “Oće duša vanka tila”, “Dalmatinska vilo”, “Samo ti si”, “Srića moja” i velikog hita “Samo s tobom sam upoznao ljubav” koji je snimio s Oliverom.

“Mislim da stihovi ove pjesme nikoga neće ostaviti ravnodušnim”, kazao je Marko o pjesmi koja je objavljena prije 10 godina, a sada joj je udahnut novi zvuk. “Uvik ću te svojom zvati” naći će se i na repertoaru Markovih mnogobrojnih koncerata zbog kojih će i ovog ljeta obići cijelu Hrvatsku i susjedne zemlje.


Podsjetimo, već davne 2007. godine, Pekma je na Večeri novih skladbi Kaštelanskog festivala klapa, pjesmom “Uvik ću te svojom zvati” trijumfalno ponio nagrade i stručnog žirija i publike. I te večeri dalmatinske pisme nisu “otkrile” novog autora, one su ga samo potvrdile. Jer, samouki autor iz Ploča svoj je “dar od Boga” rodnom gradu darovao još 1998. godine, kada je skladao svoju prvu pjesmu “Hrabro veslaj, Neretvo” i posvetio je Maratonu lađa.
Ime i lice Denisa Batinovića poznaje tek mali dio Hrvatske, ali njegove pjesme osvajaju prepune stadione, ali i parišku Olympiju. Skladao je za Hajduka “Kada umren umotan u bilo”, uspješnicu Vinka Coce, a ubrzo je postala dio Torcidina repertoara i proglašena je najboljom od pjesama posvećenih splitskom prvoligašu. Napisao je i stihove “Kad u te nestane mi vire”, jedne od pjesama s novog albuma Olivera Dragojevića.
– U pariškoj Olympiji slušao sam Olivera dok je pjevao moje stihove. Nakon koncerta otišao sam u hotelsku sobu, napunio kadu bevandom i legao u nju. Nazvao sam majku, da joj čujem glas, a ona je odmah pomislila da sam se izgubio u metropoli – ponosno će Denis Batinović.

“Uvik ću te svojom zvati” možete poslušati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=sEo6LcfBIp8