Kultura

Otvorena izložba Želimira Šiška

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U svečanoj atmosferi, uz pjesmu koja nadahnjuje i mnoštvo posjetitelja sinoć je u POU Ploče otvorena izložba renomiranog hrvatskog slikara Želimira Šiška.

Želimir Šiško poznat je po pastelu kao svojoj omiljenoj tehnici koju je godinama usavršavao. Ono što je novost u radu Želimira Šiška, a što promovira i ova izložba, su ulja na platnu.

Želimir Šiško dokazao je konstantnost vrijednosnih dosega i zalog budućnosti njegove slike u kojoj doživljaj postaje događaj. Njegov stvaralački rad rezultat je dugotrajnog iskustva, prepoznatljivog likovnog izričaja i snažne osobnosti s definiranim vlastitim rukopisom.


Večer je obradama poznatih autora otvorila mlada, ali prespektivna ženska klapa Arija iz Opuzena i tako svečanoj atmosferi dodala notu iskrene emocije i dalmatinskog duha.

Autor zadovoljan organizacijom zahvalio je gostima i upoznao ih sa djelima u kojima mogu uživati sve do službenog zatvaranja izložbe, 23. srpnja.

Izložbu je prigodnim govorom otvorila zamjenica župana Marija Vučković.

U ime Pučkog otvorenog učilišta Ploče hvala posjetiteljima, slikaru Juri Jovici, Klapi Arija i Gradu Pločama na nesebičnoj podršci u organizaciji događaja koji predstavlja bitan korak u daljnjem razvoju likovne umjetnosti i kulture u Pločama.