Kultura

Otvorena izložba Mara Kriste “Novije vizure Grada”

Šesta samostalna izložba dubrovačkog slikara i kolorista Mara Kriste pod nazivom “Novije vizure Grada” otvorena je večeras u prostoru DPDS-a u Širokoj ulici.


Izložbu je otvorio povjesničar umjetnosti Antun Karaman koji je istaknuo da se Maro Kriste ovom izložbom hrabro uhvatio u koštac sa Dubrovnikom.

“Dubrovnik je vrlo nezahvalan sadržaj. Lijep je i skladan sam po sebi, mnoge je zarobio, međutim Maro Kriste je uplivao, uronio u njegove tajne, otkrio neke svoje vizije Dubrovnika, a to vidimo najbolje na slikama koje nas okružuju.Mara poznam još iz njegovih studentskih dana, kada je težio apstrakciji a sada se vraća konfiguraciji. Ali i to je intencija novog vremena koje je donijelo jedan jedini zakon, a to je da nema pravila.”, kazao je između ostaloga Karaman.

“Ova lijepa glazba koju je uz otvaranje izložbe svirala violinistica Elvira Galioulline, probudila mi je osjećaje kako mogu još bolje slikati, i možda vas iznenaditi s još boljim djelima.”, poručio je Maro Kriste.

Tekst: dubrovniknet team
Foto: Fabijan Drnas i Slavica Gavranić

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.