Kultura

Osnovci na Adventu u Splitu i baletu Orašar

U petak 7.12. u popodnevnim satima učenici osmih razreda i nastavnice Ivana Pudar Pećar, Helena Decovski Ćavar, Žana Govorko i Marija Čupić-Senta posjetili su Split i na originalan način obišli znamenitosti jezgre grada.
Naime, naši učenici bili su u ulozi vodiča. Tako nas je Miriano Žderić podsjetio na povijest Dioklecijanove palače, Nikola Rešiti nam je pokazao najvažniju šetnicu Splićana- splitsku rivu, Adrienn Farago nas je izvijestio gdje je smješten otac hrv.književnosti Marko Marulić, Nikola Batinović nam je otkrio povijesni značaj Peristila dok nam je Ivan Brnas predstavio Katedralu sv. Duje. Maroje Ćavar je istaknuo po čemu su Dioklecijanovi podrumi jedinstveni spomenik kulture dok nam je Dora Šunjić pokazala gdje su smještene Prokurative.


O povijesnom razvoju splitskog Hrvatskog narodnog kazališta saznali smo od Petra Žderića.
Šetnja je bila posebna i zato što je grad prekrasno okićen te smo mogli, barem sat vremena, uživati u čarima Adventa u Splitu.
Prigodan šećer na kraju ovog čarobnog dana bio je balet Orašar. Odgledali smo ga u jednom dahu, uživali u bajkovitoj priči i divili se raskošnoj kostimografiji i nadarenim plesačima.
Bio je ovo jedan poseban prosinački dan i nadamo se da će se ponoviti.

Osnovna škola Vladimira Nazora u Pločama

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.