Kultura

Osnovana klapa Strada

U Pločama je osnovana nova klapa pod nazivom Strada. To je novonastala klapa sa “starim” pjevačima. Pjevači su iz susjednih mjesta, a uža lokacija im je Ploče.

Klapa njeguje tradicionalni četveroglasni acapella način pjevanja, te na taj način njeguje kulturnu baštinu svoje regije, koje su redovito simbol i identitet kako neretvanskog kraja i Dalmacije, tako i čitave Hrvatske. Raspolaže širokim repertoarom tradicionalnih, narodnih kao i autorskih pjesmama, a koje pričaju o moru, ljubavi, domovini ili ‘pak o “tvrdom životu na stini i riki”! Također, neizostavan dio života, svakog čovjeka na moru i “riki” jeste vjera u boga i molitva, tako da je i duhovna strana u klapi Strada izrazito prisutna, te su nam duhovne pjesme doslovno svakidašnjica.

Kako poručuju na svojoj novoj Facebook stranici vesele se stvaranju jedne nove glazbene priče, u kojoj će nastojati što je moguće više biti prisutni na glazbenoj pozornici našeg kraja, ali i šire.


Mi im želimo sreću u djelovanju uz poruku kako ćemo vrlo rado pratiti njihov rad i najavljivati njihove koncerte i objavljivati njihove pjesme.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.