Kultura

OSMI POVJERENIK – komična drama u Domu kulture Ploče

OSMI POVJERENIK, komična drama
26.01., Dom kulture Ploče, 20.00 sati

Siniša Mesjak, arogantan i ambiciozan političar u usponu, nađe se u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Predhodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo. Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza sa kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infatilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi.
GLUME: Goran Navojec, Špiro Guberina, Ivo Gregurević, Filip Šovagović, Frano Mašković, Nadia Cvitanović, Iva Mihalić, Borko Perić, Mate Gulin, Božidar Smiljanić.

“Osmi povjerenik”, prvi domaći film u kinodistribuciji 2018., već se nameće kao rani kandidat za sami vrh godišnje nacionalne top-liste.
Uspije li film privući u kino svakog trećeg čitatelja Mesnjakovih (ne)zgoda na Trećiću, imamo nasušno potreban hit, a ako povuče sve čitatelje Baretićeva romana i slučajne namjernike, “Osmi povjerenik“ bi lako mogao obrijati “Muškarca bez brkova“ i njegovih 152.276 gledatelja.


NE PROPUSTITE!
Dom kulture Ploče, 26.01.(petak), 20sati
Ulaznica: 20 kn