Kultura

Ornitološko društvo ‘Brkata sjenica’ obilježilo Svjetski dan vlažnih staništa

vlažna staništa na ušću neretve by metkovic-news.com

Dana 02. veljače 1971. godine potpisana je Ramsarska konvencija o zaštiti vlažnih staništa koju je potpisalo 16 zemalja. Danas taj broj iznosi više od 160 zemalja i ornitološko društvo Brkata sjenica, kao i mnogi drugi, je obilježilo dan močvarnih staništa.


Volonteri udruge obišli su deltu Neretve i prebrojali ptice kao i više godina do sada. Vrijeme jedan dio dana i nije bilo naklonjeno da bi kraj dana dočekali da grane sunce tako da je i prebrojavanje bilo uspješno. Volonteri su izbrojili 35 vrsta ptica ili oko 6000 jedinki što je solidan broj s obzirom da nema većih hladnoća kada bi i broj bio veći. Među pticama najbrojnije su bile patke (više vrsta patki) veliki i mali kormoran, veliki pozvizdač, gnjurci, plijenori, ronci, galebovi itd.

Možemo reći da je delta Neretve sigurno zimovalište ptica koje obitavaju i hrane se u vlažnim staništima delte.

Tekst i foto: www.metkovic-news.com

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.