Kultura

Održana predstava Kad udari južina u Domu kulture u Pločama

Sinoć je u Domu kulture Ploče u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Ploče održana kazališna komedija „Kad udari južina“ u izvedbi poznatih splitski glumica koje gledamo u hit seriji „Kumovi“, Jagode Kumrić i Petre Kraljev. 


Predstava koja je rasprodala dvorane diljem Hrvatske, oduševila je pločansku publiku u punoj sali Doma kulture.

Kad udari južina priča je o Mimi i Giti koje su najbolje prijateljice u svojim ranim tridesetima, poput sestara, ali njihovo dugogodišnje poznanstvo sad je već pred velikim izazovima jer su se u njihove živote uvukli neki novi trenuci prikrivanja istine, brutalne (ne)iskrenosti, čak i ljubomore.

Gita je flegmatična i pomalo razmažena bogatašica koja dane krati upijajući mudrosti Žuži Jelinek i smišljajući najgore scenarije koji se mogu dogoditi njezinoj ljubavnoj vezi, a Mimi je otkačena žena bez dlake na jeziku, a koja ne može kroz dan bez cigarete i alkohola. Mimi dolazi Giti otkriti novost u svom životu, ali ono što je trebalo biti rečeno u nekoliko riječi pretvara se u urnebesnu i emotivnu ‘igru bez granica’ u kojoj svaka krije svoje adute.

Sve poteškoće samo će ih navesti da se suoče sa strahovima i osjećajima, a njihovo cjeloživotno prijateljstvo postat će samo još čvršće.

Po ovacijama i pljesku posjetitelja možemo reći da je komedija o iskrenom ženskom prijateljstvu Mimi i Gite osvojila našu publiku.

Photo: Jure Zovko Photography/ POU Ploče

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.