Kultura

Održana noć folklora u Pločama!

KUD Ploče sinoć je u Pločama nakon perioda korone i završetka aglomeracije, sugrađanima poklonio predivnu tradicionalnu folklornu priredbu koja se održala ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje.


Sudionici ovogodišnje priredbe krenuli su u povorci od Doma kulture, ulicom Vladimira Nazora do rive te potom do crkve. Folklorna noć započela je narodnim plesom Neretva uz pjesmu Daleko niz more u izvedbi KUD-a Ploče.

Djeca KUD-a Ploče u suradnji s plesnom skupinom Bubamara dječjeg vrtića Ploče izveli su neretvanske igre uz pjesmu o brodu Pašmanu koji je 50-ih godina prošlog stoljeća vozio između Ploča i Splita. Nakon slatkih i razigranih naših mališana na scenu je izašla pjevačka skupina KUD-a Ploče, Neretvanke koje su otpjevale pjesmu Sjela djeva pokraj mora, s kojom su očarale prisutne.

Sljedeći koji su nastupili su članovi HKUD-a Sveti Marko iz Vionica koji su izveli hercegovačko kolo uz zvuk dipli. Na kraju svega, da začine večer pobrinuli su se članovi HKUD-a ZORA iz Struge-Gorica izvodeći završno kolo iz opere Jakova Gotovca, Ero s onoga svijeta. Treba spomenuti i HKUD Leopold iz Grabovina bez čijih predivnih svirača ova večer ne bi imala toliko čarobnosti.

Poslije svečanog programa svi sudionici i njihovi uzvanici nastavili su druženje uz pjesmu i domjenak na terasi Doma kulture.

“Ovom prilkom bih se htjeli zahvaliti i samozatajnoj Marijani Jerković bez koje uzvanici ne bi uživali u ukusnom jelu”, poručili su iz KUD-a Ploče za kraj.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.