Kultura

Održana edukativna radionica “Hrvatski jezik u javnom prostoru”

Započeo je Mjesec hrvatskoga jezika u srednjoškolskoj knjižnici. Otvorili smo ga edukativnom radionicom “Hrvatski jezik u javnom prostoru”.

Učenici 1. razreda tehničara za računalstvo su na Power Point prezentaciji dobili fotografije iz različitih javnih medija, reklama, plakata, trgovina i proizvoda. Na njima su se nalazile riječi koje nisu u skladu s hrvatskom pravopisnom i gramatičkom normom ili nisu u duhu hrvatskog standardnog jezika. Zadatak učenika bio je da ih uoče te uz pomoć pravopisa, rječnika i gramatika isprave i napišu jezično pravilo koje je prekršeno u konkretnim primjerima.

Cilj radionice bio je razvijanje ljubavi prema materinskom jeziku, osvješćivanje jezične kulture učenika, razvoj kritičkog mišljenja i učenje kako koristiti referentnu jezičnu zbirku (pravopis, rječnik, gramatika). Najbolja ekipa nagrađena je prigodnim straničnicima. Radionicu je osmislio i vodio prof. Zoran Sršen.


Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.