Kultura

Održan koncert „Božić je u mom mistu“ u Pločama

U crkvi Kraljice Neba i Zemlje u Pločama, u organizaciji župe, u petak 27. prosinca održan je tradicionalni koncert pod naslovom „Božić je u mom mistu“.

Program koncerta kojeg su vodile Marija Mustapić i Sara Mateljak počeo je izvedbom skladbe „Tiha noć“, mandolinskog orkestra Vrgorac – Metković, pod ravnanjem Tomislava Hercega.

Program su prigodnim pjesmama upotpunile klape Stina, Viole i Kolajna, Pučki pivači Stablina, KUD „Marko Markota“ Rogotin, mješoviti župni zbor Kraljice Neba i Zemlje pod vodstvom prof. Jasne Krilić, VIS župe Krila ljubavi te Nikola Batinović i Irena Prskalo.


Uz brojne pjesme kojima se slavlje Božića udvostručilo, poželjevši svima sretan, blagoslovljen blagdan Božića, organizatori koncerta zahvalili su svim nazočnima, napose onima koji su pridonijeli organizaciji slavlja.

Pozvali su nazočne da im se pridruže i na blagdan Svete Obitelji na uprizorenju živih jaslica, koje će se u ovoj župi održati prvi put, kao i na novogodišnji domjenak „Blagoslovljen tek“ 4. siječnja ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje u Pločama.

ika.hkm.hr