Kultura

Održan četvrti okrugli stol

osnovna skola i oscar wilde

Već treću godinu zaredom učenici petih razreda naše škole sudjeluju u projektu ”Okrugli stol”. Tema ovogodišnjeg okruglog stola bile su bajke velikog engleskog pisca Oscara Wildea.

Učenici su i ove godine pokazali velik interes za sudjelovanje u projektu, kao i zavidnu razinu razumijevanja i kritičkog razmišljanja.


U opuštenom razgovoru s nastavnikom Zoranom Sršenom, a pod budnim okom našeg tročlanog žirija (nastavnice Javorka Musulin, Jelena Ćelić i Mirela Jurišić), najboljim se pokazao učenik 5.b razreda Mario Vukanović. Drugu nagradu dobila je učenica 5.a razreda Nina Jončić. Valja pohvaliti i sve ostale učenike koji su aktivno sudjelovali u raspravi i iznijeli zanimljive stavove.

Tradicionalno, uz okrugli stol, održan je i likovni natječaj. Nagradu za najbolju ilustraciju dobila je Nikolina Markota, učenica 5. c razreda. Motiv slavuja i ruže iz istoimene bajke pokazao se dobitnom kombinacijom. Najbolji učenici nagrađeni su prigodnim knjigama s posvetom.

Cilj ovog projekta je razviti učeničku ljubav prema knjizi i književnosti od najranijih dana. Zahvaljujemo svim učenicima koji su sudjelovali u projektu te pozivamo i ostale knjigoljupce na nove čitateljske susrete! 😀

Zoran Sršen via os-vnazor-ploce.skole.hr