Kultura

DODATNE INFORMACIJE: Obavijest roditeljima predškolske djece

prvi dan skole by momof2peas.com

Od gosp. Borisa Krstičevića, voditelja pločanske ispostave Ureda državne uprave dobili smo dodatna objašnjenja, vezano uz vijest koju smo jučer objavili. Kako je procedura koju smo objavili jučer za roditelje dosta komplicirana, Ured državne uprave je odlučio pojednostavniti proceduru (točka 4 ove obavijesti) te su roditelji predškolske djece pozvani da pročitaju i uvaže obavijest u nastavku:

“1. U prvi razred školske godine 2015./2016. u osnovne škole na području Grada Ploča upisat će se djeca koja imaju prebivalište, odnosno prijavljeno boravište na području Grada Ploča, odnosno na području koje pripada pojedinoj osnovnoj školi i to:
– djeca koja do 1. travnja 2015. imaju navršenih šest godina života
– djeca koja do 31. ožujka 2015. nemaju navršenih šest godina života, ali koja do 31. prosinca 2015. navršavaju šest godina života ako to, na zahtjev roditelja ili skrbnika i na prijedlog stručnog povjerenstva, odobri ovaj Ured državne uprave
– djeca kojima je za školsku godinu 2014./2015. rješenjem ovog Ureda državne uprave odgođen upis u prvi razred osnovne škole
2. U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2015./2016. u osnovne škole na području Grada Ploča obvezno se upisuju djeca iz točke 1. koja su hrvatski državljani, a djeca koja nisu hrvatski državljani, a imaju odobren boravak na području Grada Ploča, odnosno na području koje pripada pojedinoj osnovnoj školi, mogu se upisati ako to žele njihovi roditelji, odnosno skrbnici, odnosno sukladno propisima o ulasku, kretanju, boravku i radu stranaca u Republici Hrvatskoj.
3. Pozivaju se roditelji, odnosno skrbnici djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2015./2016. da najkasnije do 20. veljače 2015. godine podnesu zahtjev za uvrštenje svoga djeteta na popis djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole.
4. Sve zahtjeve za djecu koja pohađaju Dječji vrtić u Pločama, roditelj ili staratelj može zatražiti kod teta u Dječjem vrtiću koje vode predškolce. Roditelji trebaju popuniti odgovarajući obrazac i fotokopirati osobnu iskaznicu roditelja ili staratelja. Roditelji djece iz vrtića u Staševici i Kominu trebaju se javiti u tajništvo škola u tim mjestima. Roditelji djece u Područnom vrtiću Rogotin zahtjev za upis zatražit će kod tete u Vrtiću.
5. Za sve dodatne informacije, zainteresirani se mogu javiti Borisu Krstičeviću, voditelju pločanske Ispostave Ureda državne uprave na mob: 098 345 095 ili na mail: [email protected]

 


Stara vijest:

Mole se roditelji djece koja će polaziti u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2015./2016. da pažljivo pročitaju obavijest o upisu djece koja se nalazi u prilogu.

Prilog 1
Prilog 2

 

Tekst: os-vnazor-ploce.skole.hr
Foto: momof2peas.com