Kultura

Novo kino platno u Domu kulture najavljuje i najnovije filmske naslove

U pločanskom Domu kulture izvršena je zamjena starog kino platna sa novim većim, boljim. Dio je to projekta Digitalizacije kina Pučkog otvorenog učilišta Ploče koji se uspješno privodi kraju.

Iz POU-a najavljuju najnovije filmske naslove  već ovog studenog:

23.11.- Bohemian Rhapsody, biografija/drama/glazbeni
24.11.- Grinch/Sinkronizirano/animirani film za djecu


BOHEMIAN RHAPSODY je priča o ljubavi, boli, prihvaćanju i da, sjajnoj glazbi. Slavljenje Freddijeva talenta i legendarnog rock benda, koji je svojom glazbom i osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.

THE GRINCH: Nakon punih 18 godina, omiljeno zeleno gunđalo vraća se na velike ekrane i to ovog puta u animiranom obliku. Još zeleniji i još mrzovoljniji, odlučan je u namjeri da upropasti Božić u selu Whoville: “Danas ćemo raditi zločeste stvari, *i* radit ćemo ih sa stilom!”
Illumination i Universal Pictures predstavljaju The Grinch, novu animiranu obiteljsku komediju temeljenu na obožavanom blagdanskom filmskom klasiku Dr. Seussa. Svima dobro poznato, cinično zeleno gunđalo odlučno je u namjeri da upropasti blagdane u selu Whoville, no, umjesto da on ukrade Božić kao što smjera, velikodušnost i bladganski duh mlade djevojčice preoteti će njegovo srce i možda čak spriječiti njegove zle namjere.

– Dragi prijatelji, napokon i u našim Pločama, najnoviji, najpopularniji filmski naslovi. Drago nam je što smo uspješnošću projekta svojim sugrađanima omogućili “Život na platnu” – piše na službenim stranicama Pučkog otvorenog učilišta Ploče.