Kultura

Neda Parmać: NE izgradnji termoelektrane u Pločama!

Pridružujem se svojim sugrađanima, koji se protive izgradnji termoelektrane, u nadi da će netko čuti naš glas – ” NE TERMOELEKTRANI U PLOČAMA!”, napisala je ekskluzivno u svom pismu Neda Parmać za portal Scena.hr. U pismu je pjevačica navela razloge, a Scena.hr ga prenosi:
– Rođena sam u Pločama i od malena vjerujem da je to mjesto raj na zemlji. Još kao dijete sam pisala pisme o svom gradu, biloj zgradi i rivi. Veselila se ljetu i kupanju na jezerima, najljepšoj prirodi koju je Bog stvorio i sačuvao za sebe. Danas se suočavamo s izgradnjom termoelektrane i trafostanice. Ljudski život je neprocjenjiv, a ipak se na naše glave stavlja cijena i to cijena malo debljeg kabla. Suočeni smo s činjenicom da HEP želi sagraditi trafostanicu 50 metara od spavaće sobe moga oca zbog razlike u cijeni običnog kabla! Moji sugrađani su suočeni s užasnim posljedicama takve izgradnje, počevši od leukemije pa sve do katastrofalnih posljedica koje bi takva izgradnja ostavila na prirodi našeg kraja. Želim se vratit mami i tati u Ploče, sa svojim djetetom, uživat u morskom zraku, a ne u nečemu što je izašlo iz dimnjaka. Želim iznova trčati po svom gradu, da mom djetetu Ploče budu dom kao što je meni cijeli život, da jede domaće smokve kod prabake, najslađe mandarine na svitu, da se kupa u najbistrijoj vodi. Ploče su dom! I kad sam daleko, znam gdje je moj dom, u kraju mom mi duša ostala, nebo je vedrije i sunce me nigdje ne ugrije kao u mojim Pločama – napisala je Neda.

Poslušajte pjesmu koju je napisao Nedin otac, a s njim pjevaju sestre Parmać.


scena.hr

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.