Kultura

Nastup naših zborova na 10. koncertu zborova Neretve

Pjevački zbor OŠ ” Vladimir Nazor ” Ploče i Zbor glazbenog odjela naše škole sudjelovali su na još jednoj božićnoj smotri dječjih zborova Neretve, koja se odvija već desetu godinu zaredom u prostorijama Gradskog kulturnog središta u Metkoviću.

Kao i svake godine, tako i ove, dvoranom su odzvanjali prekrasni dječji glasovi u izvedbi bogatog božićnog repertoara, a prepun auditorij je i ovog puta pokazao veliko zanimanje za ovaj događaj.
Osim naših zborova nastupili su i Mali i Veliki zbor OŠ Don Mihovila Pavlinovića Metković, Zbor OŠ Kula Norinska, Zbor osnovne glazbene škole Metković, gošće solistice Tonća Šiljeg i Katarina Talajić, a kao poklon učenicima nastupile su i njihove učiteljice iz Vokalne skupine učiteljica OŠ Don Mihovila Pavlinovića Metković.
Naš zbor otpjevao je troglasno tradicionalnu pjesmu Tiha noć na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku uz gitarsku pratnju naše učiteljice Ivane Pudar Pećar, a zbor glazbenog odjela je otpjevao Adeste fideles i White Christmas uz klavirsku pratnju učiteljice Jasne Krilić. Na samom kraju koncerta, svi sudionici kao i publika otpjevali su zajedno pjesmu ” O, pastiri “.
Cijeli program pripremili su: Ljupka Sršen Gutić, Zrinka Boras, Josipa Markota, Helena Dilber Plećaš i Helena Decovski.

Tekst i fotografije: os-vnazor-ploce.skole.hr