Kultura

Narodna knjižnica Ploče – “Minuta za Male zelene”

Mali zeleni posjetili su jučer našu knjižnicu, a povod za ovu nesvakidašnju posjetu su Svjetski dan lutkarstva i Svjetski dan šuma koji se svake godine obilježavaju 21. ožujka. Naime, riječ je o izložbi i radionici pod nazivom “Minuta za male zelene” koju je za djecu i odrasle osmislila naša stalna suradnica Božena Delaš, dramski i lutkarski pedagog.

Radionica je započela slušanjem zvučnog zapisa posvećenog šumama i šumskom svijetu, nakon čega je uslijedilo oslikavanje lica, izrada zelenih lutaka i pijenje zelenog čaja. Na samom kraju djeca su se slikala s radovima u kutku za fotografiranje u sklopu izložbe. Izložba će u prostoru knjižnice biti postavljena tri tjedna, stoga će svi naši članovi, ali i ostali posjetitelji moći iskoristiti priliku da se fotografiraju i ponesu lijepu uspomenu na ovaj neobičan (i važan) posjet Malih zelenih.

P.S. U našoj knjižnici ima predivnih slikovnica i knjiga o prirodi, pozivamo vas na čitanje!


Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.