Kultura Regija

NAJAVLJUJEMO VrhGora, festival mitova i legendi u Vrgorcu

Festival koji se prvi put događa u Vrgorcu, a i široj okolici.


Datum: 16.i 17.09.

Mjesto događanja vrgorski predivni park koji će samim svojim ljepotama doprinijeti čaroliji festivala.

Sadržaj događaja će zadovoljiti od najmlađih do onih starijih, različitih afiniteta.

Bit će pripovijedanja priča za djecu, ali i starije, predavanja o stećcima, kultu smrti Biokovo, tumulima. Dio sadržaja također će biti i srednjovjekovni sajam gdje će posjetitelji moći učestvovati u radionicama i vidjeti šta se vrijedne ruke mogu stvoriti. Za djecu će tu biti i srednjovjekovni vrtuljak, u stilu tog doba.

Najveća atrakcija zasigurno će biti vitezovi koji dolaze iz Jankovca, vitezovi Ružice grada. Oni će oba dana manifestacije ljude voditi kroz viteški život kroz podizanja viteškog kampa, prezentacije oružja, ali i same bitke. Također će posjetitelje počastiti i vlastitom predstavom o Ružici kraljici.

Za kraj obe večeri, kao najbolji način za završetak dana biti će i koncerti.

U petak će nastupiti kultna istarska etno skupina Veja koji će, zasigurno, svojim istarskim magičnim tonovima ljude pripremiti za počinak. Za subotu je predviđena Nina Kraljić, svima znana etno pjevačica te će zasigurno ljude očarati svojim vokalnim kvalitetama.

Gotovo smo sigurni da će ova dva dana u Vrgorcu učiniti da se jedva čeka i sljedeći VrhGora festival, sa novom magijom.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.