Kultura

NAJAVLJUJEMO Proslava Velike Gospe na Obličevcu, zaštitnice župe Pline

Plinjanska crkva Velike Gospe i nebeske zaštitnice nalazi se u istočnoj Plini, nasuprot naplatnoj postaji Karamatići na autocesti. Sagrađena oko 1700.godine na brdu Obličevcu, župna je crkva velike i prostrane župe Pline, pod čiju duhovnu skrb spadaju i gravitiraju među ostalim Peračko Blato, Stablina, Šarić Struga, Čeveljuša, Banja, Modro Oko, kao i brojni zaseoci. Do same crkve se dolazi iz više smjerova.

Iz smjera Ploča, skretanje kod Baćine na lijevo u smjeru Vrgorac i Ljubuški. Na kružnom toku kod Peračke Zavale prvi izlaz na desno koji vodi do Erakove luke, i opet skretanje desno do zaseoka Eraci i crkve Velike Gospe na Obličevcu.

Od Staševice na kružnom toku kod Peračke Zavale drugi izlaz(smjer Ljubuški i Metković) na desno koji vodi do Erakove luke i opet skretanje desno do zaseoka Eraci i crkve Velike Gospe na Obličevcu.


S Jadranske magistrale i skretanja na Šarić Struzi, kod “Vinarije Glamuzina”. Put koji usmjeruje za Vrgorac i prolazi uz plinjanske zaseoke Trklje, Karamatiće i Erake do same crkve Velike Gospe na Obličevcu.

Od Prologa prema Kobiljači, prolazi se uz Puljane do Erakove luke, i skretanja za Erake do same crkve Velike Gospe na Obličevcu.

Od Komina skreće se na Banju i put koji koji usmjeruje za Vrgorac, te prolazi uz plinjanske zaseoke Trklje, Karamatiće i Erake do same crkve Velike Gospe na Obličevcu.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.