Kultura

NAJAVLJUJEMO: Predavanje Olivere Drutter u Narodnoj knjižnici

Najavljujemo predavanje koje će se održati u Narodnoj knjižnici Ploče u Mjesecu hrvatske knjige:

Kako zacijeliti povrede iz djetinjstva u odrasloj dobi, metodama tjelesno orijentirane terapije (CIR metoda)

Predavač: Olivera Drutter


Kada pričamo o nekoj osobnoj problematici koja nam se u životu stalno iznova vraća u različitim odnosima i situacijama, osjetimo bespomoćnost i frustraciju našeg Unutarnjeg djeteta. Neovisno o tome koliko nam je godina svi mi imamo Unutarnje dijete ali ga nismo svjesni. Nekada okolina prepozna i zrcali prisutnost Unutarnjeg djeteta kod nas i kažu nam ”Ponašaš se kao dijete od pet godina” ili “Imaš dušu djeteta”.

Vrlo često iz pozicije nezrelog unutarnjeg djeteta donosimo odluke i ulazimo u kontakte koji nisu dobri za nas. Rezultati takvih odnosa su autodestruktivne/destruktivne i vode ka nezadovoljstvu, depresiji, ovisnostima, osjećaju nesigurnosti, anksioznosti, agresiji i sl.

Naše Unutarnje dijete puno je više od nezrelosti. Ono ima cijeli dijapazon intenzivnih osjećaja – radosti i boli, sreće i tuge. Unutarnje dijete funkcionira u modusu desne strane mozga: postojanja, osjećanja i doživljavanja. Zanemarivanjem naših potreba, osjećaja, viđenja i uvažavanja našeg Unutarnjeg djeteta, mi se odričemo najboljih dijelova sebe. Vrlo često zanemarujemo i negiramo sebe/Unutarnje dijete onako kako su to činile odrasle osobe u našem djetinjstvu.

Ako smo kao djeca imali iskustvo napuštenosti, podređenosti, kritiziranosti ili zanemarivanja, često u odrasloj dobi projiciramo na druge da će nas povrijediti a nesvjesni da sami sebe napuštamo.

Iz straha da ne doživimo ponovo povrede iz djetinjstva, razvijamo potrebu za savršenstvom i na taj način još više se udaljimo od Unutarnjeg djeteta.

Naše Unutarnje dijete ima kvalitete kao što su: kreativnost, razigranost, znatiželja, nesputanost, veselje, privrženost, taktilnost, nježnost, upornost, prisutnost i još puno toga. Ovo su kvalitete koje naša odraslost treba ako želimo više osjećaja slobode, odvažnosti, ljubavi i novina u životu. Korijen odraslosti treba srce i krila djeteta.

Dok ne steknemo namjeru da učimo od svojeg Unutarnjeg djeteta, nećemo izliječiti unutarnju izolaciju, bol, odbačenost, neviđenost i nećemo postati cjeloviti.

Osjećamo se samima kad nismo povezani sa sobom, a onda se osjećamo osamljeno jer se ne možemo povezati s drugima. Ne možemo voljeti druge ništa više nego što volimo sebe i ne možemo prihvatiti tuđu ljubav dok ne prihvatimo vlastitu. S toga, dođite na predavanje i saznajte kako upoznati, prihvatiti i zavoljeti svoje Unutarnje dijete. Povedite svoje radoznalo dijete i učite kako od njega možete naučiti puno o sebi o stvarnom JA.

 Centar za integrativni razvoj je prva škola koja se bavi područjem osobnog razvoja kroz četverogodišnji program integrativne – tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti u Hrvatskoj i u ovome dijelu Europe.

Ovo javno predavanje je ujedno i najava za otvaranje škole Centar za Integrativni Razvoj (CIR) Dubrovnik. Škola kao takva postoji već 19 godina u Zagrebu, Splitu, nešto kraće i u Budimpešti, Rijeci. Za sve koji žele više saznati o mom osobnom radu ili vas zanima upis u školu CIR, stojim na raspolaganju nakon predavanja.

Za sve informacije možete me kontaktirati na 091 586 8107 ili putem mail: [email protected]

O meni možete pročitati na www.oliveradrutter.com

O CIR školi www.cir.hr

Vaša Olivera