Kultura Regija

NAJAVLJUJEMO: Dani bikle u Vrgorcu – 21. pučka fešta Biklijada

Znate li što je bikla? Tradicionalno piće, mješavina mladog, nedozrelog vina i kozjega mlijeka, karakteristične boje, krepkog svojstva i ugodnog okusa stoljećima se u vrgorskom kraju spravlja nakon berbe grožđa, a danas se pije u čast lozi i kozi.

PETAK, 24.09.2021., GRADSKI PARK VRGORAC, 19 h

DANI BIKLE i 21. BIKLIJADA, jesenska pučka fešta puna tradicije, folklora i gastronomije u organizaciji Turističke zajednice grada Vrgorca i pod pokroviteljstvom Grada Vrgorca nastala na autentičnim običajima i tradiciji vrgorskog podneblja u danima kada se pije bikla, održava se ovoga petka 24. rujna 2021. godine u Gradskom parku u Vrgorcu.


Fešta započinje od 19 sati večernjim sajmom domaćih proizvoda i rukotvorina, dok će se za veselu atmosferu pobrinuti brojni izvođači folklornog i zabavnog dijela programa. Nastupaju Mandolinski orkestar Vrgorac i KUD-a Metković, KUD Dusina, KUD Putalj Kaštela, KUU Milan Begović Vrlika, Gojak bend iz Makarske te grupa Versi iz Metkovića.

Pučka fešta Biklijada održava se krajem rujna i početkom mjeseca listopada kada se berba grožđa već privodi kraju te je postala prepoznatljiva jesenska turistička atrakcija. Ova tradicionalna eno-etno i gastro fešta njeguje i oživljava izvorno te svojom ponudom večernjega sajma domaćih proizvoda i rukotvorina, folklornim i zabavnim programom čini ovaj kraj bogatijim, sadržajnijim i atraktivnijim za sve koji su u potrazi za živim i autentičnim događajima.

Kad u moštu mlado vino zori,

zabikli se i pisma se ori,

u čast lozi i kozi.

Vidimo se Vrgorcu!

Napomena: Ulaz na feštu moguć je uz predočenje važeće Covid potvrde ili negativnog nalaza brzog antigenskog testa. Punkt za testiranje osiguran na ulazu u Gradski park. Cijena testiranja 30,00 kn.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.