Kultura

NAJAVLJUJEMO „300.000 kilometara motoavanture“ u Narodnoj knjižnici Ploče

Najavljujemo predavanje i promociju knjige Željana Rakele „300.000 kilometara motoavanture“ koja će se održati 24.10. (srijeda) u 19.00 h. u pločanskoj Narodnoj knjižnici.

Predavanje i promociju financijski podupire Dubrovačko-neretvanska županija.

I u svjetskim razmjerima rijetki su oni koji se mogu pohvaliti da su na jednom te istom motociklu u svega sedam godina obišli čak pet kontinenata prevalivši pri tome vrlo zahtjevnih 300.000 kilometara u svim cestovnim i vremenskim uvjetima. Pošlo je to za rukom mladom splitskom motoavanturistu i zanesenjaku Željanu Rakeli i njegovom BMW R 1200 GS Adventureu.


Doživljaje i iskustva prikupljena od užarene Sahare preko Murmanska do najsjevernije točke Europe, ledenog Nordkappa, od najvruće pustinje na svijetu Dašt-e Luta u Iranu do hladnih Himalaja, potom uzduž i poprijeko Zemaljskom kuglom, od egipatskih piramida i najvećeg slanog jezera u Sahari Chott El Jerida preko niza europskih država do Sjeverne Amerike i njenih prostranstava, od brdovitog Balkana do bespuća daleke Australije, sažeo je u putopis koji upravo držite u svojim rukama i koji će, autor se nada, pobuditi i u vama želju za avanturom, a kolegama motoristima pružiti obilje korisnih informacija i praktičnih savjeta.

Osim što svojim primjerom svjedoči kako i najsmjeliji snovi mogu postati stvarnost ako je želja za putovanjem u nepoznato dovoljno snažna, Željan Rakela živi da bi vozio i vozi da bi živio jer svako putovanje, kako tvrdi, čovjeka čini barem malo boljim.

Dodatne informacije mogu se pronaći na http://adventure-rakela.com/.

Vidimo se u srijedu u Narodnoj knjižnici Ploče!