Kultura

NAJAVA: Predstavljanje knjige Željka Garmaza – “Fra Vjeko Ćurić – svetac našeg doba”

Pozivamo vas na predstavljanje najnovije knjige Željka Garmaza – “Fra Vjeko Ćurić – svetac našeg doba”, koja govori o fratru misionaru koji je tijekom strašnog ruandskog rata od smrti spasio više od 100.000 ljudi, zbog čega je proglašen afričkim Oscarom Schindlerom. Nažalost, fra Vjeko je ubijen u teškom razdoblju ruandskoga poraća, a njegov san o omogućavanju školovanja za tisuće siromašne djece nastavio je slijediti misionar fra Ivica Perić, koji je preuzeo župu Kivumu u Ruandi.

Predstavljanje knjige održat će se u UTORAK, 19. lipnja 2018. godine u 19 sati u Domu kulture u Pločama.

Osim predstavljanja knjige, gosti će moći pogledati kratki dokumentarni film od 15 minuta, koji je snimio Dino Senčar, o svemu što se do sada napravilo u Kivumuu.


Na najnovijoj knjizi, koja govori o pokojnom fra Vjeki Ćuriću, Željko Garmaz je radio više od godinu dana, u potrazi za zanimljivostima iz fra Vjekina života obišao je desetak zemalja i razgovarao s više od 50 fra Vjekinih suvremenika iz različitih dijelova njegova života. Naišao je i na bogatu korespondenciju koju je fra Vjeko cijelo vrijeme svojeg misijskog djelovanja imao sa svojim velikim prijateljem iz Njemačke.
Kompletan prihod i od prodaje ove knjige bit će iskorišten za daljnju izgradnju kompleksa Centar Otac Vjeko, posebice za učenički dom, kao i za tople obroke siromašnih učenika, kojih je sada u okviru centra gotovo 700.

Kao poseban gost, na predstavljanje knjige iz Ruande stiže i misionar fra Ivica Perić, ‘lokomotiva’ svih aktivnosti i projekata kojima se ostvaruje san pokojnoga fra Vjeke Ćurića, a koji siromašnoj djeci omogućavaju obrazovanje i daju šansu za jedan bolji život.

Ulaz je slobodan!