Kultura

[NAJAVA]: KD Festival Ploče vas poziva na koncert klasične glazbe

Međunarodno poznata violinistica Lana Trotovšek i vrhunski virtuoz flautist Boris Bizjak se vraćaju u naše Ploče šest godina nakon nezaboravnog koncerta kojeg su nam priredili 2012 skupa sa pijanisticom Yoko Misumi.

Lanina je karijera u međuvremenu doživjela strelovit uspjeh, tako da iza sebe ima koncerte sa svjetski poznatim umjetnicima poput Valerija Gergieva, Johna Malkovicha, Tan Duna, Stjepana Hausera, te solo nastupe sa najboljim orkestrima kao što su Londonski Simfonijski Orkestar ili Orkestar Mariinski Teatra. Svira na violini staroj preko 250 godina!!!

Boris je jednako iskusan i tražen umjetnik, sa brojnim koncertima po Europi, Sad-u i Aziji. Mnogi će se sjetiti i njegovih izvrsnih izvedbi sa New Flamenco Orchestrom s kojim je nastupio na Pločanskom Ljetu 2008.


Poseban gost večeri je Nikolaj Sajko, solo violončelist Mariboske Opere in ravnatelj poznatog festivala komorne glazbe “Carpe Artem.

Prethodno najavljena pijanistica Maria Canyigueral nažalost neće moći nastupiti ali tu ulogu će preuzeti naš pločanin Ivan Marinović.

ČETVRTAK, 16. kolovoza od 21:00 do 22:30 u Pučkom otvorenom učilištu Ploče

 

PROGRAM

A. Schnitke: Suita u starom stilu op. 80
Pastorale
Ballet
Minuet
Fugue
Pantomime

B.Bartok: Rumunjski plesovi Sz. 56
Jocul cu bâta (Ples sa štapovima)
Braul (Ples sa pojasima)
Pe loc (Na mjestu)
Buciumeana (Ples sa rogovima)
Poarg romaneasca (Rumunjska polka)
Maruntelul (Brzi ples)

T. Boehm: Grande polonaise op. 16

H. Villa-Lobos: The Jet whistle
Allegreo non troppo
Adagio
Vivo – poco meno
Prestissimo

Handel/Halvorsen: Passacaglia
(obr. B. Bizjak)

Ulaz slobodan!