Kultura

Najava izložbe skulptura i fotografija Koraljka Grebena

Događa se ono što se nakupljalo godinama – radovi podređeni prirodi, reciklaži, ekologiji i pozitivi predstavit će se pločanskoj i neretvanskoj javnosti 31. listopada s početkom u 20:00 u izložbeno-koncertnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ploče.

U stvaralaštvo Koraljka Grebena utkana je ljubav prema prirodi i zavičaju. Život pokraj vode i mora kao da je vječita inspiracija. Pored toga što se bavi street artom, aktivan je i na polju fotografije, a također izrađuje skulpture i suvenire.

Koraljko Greben je u svoju umjetničku vjeru utkao percepciju životne filozofije kojoj najviše vjeruje, koja ga istinski smiruje dok pronalazi unutarnju satisfakciju, komunikaciju, personifikaciju…


Taj svestrani likovnjak slobodnjačkog stila stvorio je opus vrijedan umjetničke kritike.
Njegova skulptura, suvenir, slika ili pak namjenski jestivi poklon, čisti su izraz poštovanja prema organskoj rukotvorini materije od koje izvlači maksimalni produkt, a da tu i takvu prirodu ujedno i ne povređuje; ostavljajući je izvorno zatečenu; oblikujući je i dorađujući pomno i decentno da ponekad i ne primjećujete kako je izvjesni predmet sastavni sklop interijera, interakcije dekoracije, objekta svakodnevne uporabe.

Koraljko istražuje da obrađuje, pronalazi da nadilazi…

Tekst i foto: Pučko otvoreno učilište Ploče

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.