Kultura

Na pozornicu GKS-a Metković stiže ‘Teatar danSing’ s popularnim mjuziklom ‘Hairspray’

U Kazališnoj dvorani Gradskoga kulturnog središta Metković u ponedjeljak, 12. prosinca s početkom u 19 sati splitski ‘Teatar danSing’ izvest će mjuzikl ‘Hairspray’, a ulaz je slobodan.
Mjuzikl otkriva lijepu i edukativnu poruku koja ruši predrasude i stereotipe te koja ukazuje na važnost talenta i truda. Namijenjen je svim uzrastima, a posebice osnovnoškolcima i srednjoškolcima.

Mladi splitski talenti svoju verziju planetarno popularnoga mjuzikla ‘Hairspray’ / ‘Lak za kosu’ premijerno izvode 7. prosinca u Splitu, a već idući tjedan stižu u Metković. Glumom, pjevanjem i pjesmom pričaju priču o krupnijoj djevojčici Hani koja ima veliki talent za ples. Ona sa svojom prijateljicom želi nastupiti u popularnoj emisiji, odnosno plesno-pjevačkom natjecanju, međutim pristup emisiji čini se nemoguć jer producentica ima velike ambicije za svoju netalentiranu kćer. Ipak, Hana uspijeva pobijediti na natjecanju.

Uloge tumače Hana Crljenak, Zdravko Vukelić, Nikola Kesić, Neven Marinović, Roza Kandić, Domina Alujević, Josipa Veršić (Marčelina Petrić) i Chiara Jukić.


Mjuzikl ‘Hairspray’ odigrat će se u sklopu manifestacije Prosinačke svečanosti 2022. Organizator je Ustanova za kulturu i sport Metković, a omogućen je sredstvima Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.