Kultura

More izvrsne kakvoće na 108 plaža

gradska plaza by ploce.com.hr

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode izvijestio je da su u devetom redovnom ispitivanju Uzorci mora na svim plažama odgovarali uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.
Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, obavio je ispitivanje u periodu od 07. do 15. rujna 2015. godine.

Od ukupno 113 plaža more na 108 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Na plažama Mali Zaton i Hotel Odisej na Mljetu more je bilo dobre kakvoće, dok je na plažama Hotel Dubrovnik Palace, Hotel Plat i Mali Zaglavac na Mljetu more je bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.


Tekst: www.dubrovacki.hr
Foto: ploce.com.hr