Kultura

“Mi. Žene.”: predstavljanje knjige Nataše Jukić u Narodnoj knjižnici Ploče

Najavjujemo predstavljanje knjige Nataše Jukić u Narodnoj knjižnici Ploče povodom Dana žena.

Knjiga “Mi. Žene.” projekt je jednakosti i zajedništva. Riznica istinitih priča 100 žena današnjeg vremena, živućih inspiracija.

Ova knjiga potvrda je svakoj djevojci, ženi i baki da nikada i u ničemu nije sama. Sve je to neka od nas prodisala i preživjela. Knjiga koja poziva na toleranciju prema različitosti, ranjivosti i manjinama, koja podsjeća na vrijednost u svakoj od nas i u kojoj je svaka žena utvrda obitelji.


Knjiga koja uči naše sinove, putokaz je našim kćerima i utjeha svakoj od nas. Pogotovo u današnje vrijeme kad se zazivaju zakoni davnih vremena, a žene se često guraju u drugi plan. Ovo je knjiga koja budi, potiče i hrabri svakoga tko je pročita i ukazuje da uvijek možemo više nego što mislimo. Da smo jače od svojih ograničenja i svih onih koja su nam nametnuta. Knjiga koja svojim rečenicama šapuće: “Ti to možeš!”

O AUTORICI:

Moje ime je Nataša Jukić. Rođena sam hladne zimske noći, 09. 01. 1978. u Splitu.

Djetinjstvo provodim u Kaštelima, gdje završavam i osnovnu školu. Srednju školu i sva ostala doškolovanja završavam u Splitu.

Pišem oduvijek, otkad znam za sebe. O svemu što mi dotakne dušu.  Moja je misija popraviti barem malo ovaj svijet na bolje. Priče su snažan alat. Ako ih ispravno koristimo vjerujem da smo djeci i sebi poklonili čuda u rukavu. Pomagala za život.

Po zanimanju sa Suradnik u odgojno-obrazovnom procesu.

Trenutno radim kao asistent u nastavi djeci sa teškoćama. To je posao kojeg obožavam i kojeg radim već dugi niz godina, najviše sa djecom iz spektra autizma.

Također sam i praktičar neuro – lingvističkog programiranja, a trenutno sam na Master godini koju planiram privesti kraju u studenom ove godine.( Master NLP)

Članica sam CAP tima Hrvatske, pri udruzi Korak po Korak koja se bavi sprječavanjem vršnjačkog nasilja među djecom i svim ostalim oblicima nasilja.

Majka sam dječaka Roka  i u sretnom braku s Tomom već 19 godina.

Kolumnist sam portala Roditelji.hr, Portala grada Kaštela.

Administrator sam i vlasnik stranice Preporuka Priča za Djecu.

Izdanja:

Zagrebi sivu  – knjiga proze objavljena kod nakladnika Redak. d.o.o. iz Splita 2018.godine

Krijesnica koja se zove baš kao Ti – nakladnik Mind Ability d.o.o. Zagreb, 2018. godine

Biseri prosuti morem – nakladnik: Click Media j.d.o.o. Kaštela, 2019. godine

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.