Kultura

Mandolinski orkestar Ploče nastupio na božićnom koncertu “Božić je u mome mistu”

Mandolinski orkestar Ploče djeluje u našem gradu tek 2 mjeseca, a članovi su imali priliku sudjelovati na božićnom koncertu “Božić je u mome mistu” održanom u crkvi Kraljice Neba i Zemlje kao pratnja svojim iskusnim kolegama iz Mandolinskog orkestra Vrgorac-Metković pod vodstvom prof. Tomislava Hercega.

Sam voditelj je prepoznao potencijal pločanske djece te ih je, na iznenađenje svih, u vrlo kratkom periodu pripremio za sudjelovanje u nastupu.

Udruga klapa Stina je sredstvima ostvarenim putem javnog poziva grada Ploča kupila nove instrumente i time osnovala mandolinski orkestar Ploče. OŠ Vladimir Nazor je, osluškujući potrebe djece, odlučila donirati svoje instrumente koji dugi niz godina nisu bili u uporabi, a sada su, zbog velikog interesa djece, orkestru potrebni.


“Ovim putem želimo zahvaliti OŠ Vladimir Nazor i v. d. ravnateljici Tihani Pažin na darovanim instrumentima od kojih se većina uz adekvatnu restauraciju može koristiti. Ovom vrijednom donacijom otvara se prostor za uključivanje većeg broja članova, naše djece i mladih.

Našim sadašnjim i budućim članovima, svim građanima grada Ploča želimo blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu” – poručili su iz mandolinskog orkestra Ploče.