Kultura Zabava

MALI PODUZETNICI GRAČKE OPĆINE U SURADNJI S VELIKIMA IZ PLOČA

Ovih dana završen je višemjesečni marljivi rad na projektu Dalmatinski suvenir malih poduzetnika iz 4. razreda OŠ Gradac, a otkupljeni proizvodi upućeni su u Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Drveni magneti i privjesci Dalmatinac sam i Dalmatinka, Dalmatinka, suvenir s prepoznatljivim motivom psa dalmatinca učenika 4. razreda nastao je u suradnji s poduzećem C-company iz Ploča. Rad gračke škole već dugi niz godina podupire gospodin Mišo Cvitanović i njegovo poduzeće doniranjem materijala za izradu kulisa i prezentacijskih mapa.

U projektu Dalmatinski suvenir ljubazno su ustupili svoje pakiranje za suvenire malih poduzetnika iz Gradca. Zajedno s proizvodima članova školske zadruge iz viših razreda ovi suveniri izabrani su na natječaju koji je raspisao Centar izvrsnosti prije pola godine kao jedan od najboljih prijavljenih projekata učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske županije. Uslijedio je proces izrade cjelovitog proizvoda, od ideje, preko izrade i proizvodnje, do marketinga i prodaje.


Grački učenici ovim projektom bogatiji su za poduzetničke vještine važne za uspjeh i u ostalim područjima života, Općina Gradac za malu, ali ne i nevažnu turističku promidžbu, a šira zajednica za jednu suradnju koja može biti poticaj i „velikima“ na upućenost susjednih općina jedne na drugu bez obzira na županijsku granicu.

U očekivanju ljetnog mjesnog sajma, pogledajte proizvode malih poduzetnika iz Gradca.