Kultura

LITERARNO PRIZNANJE „Perom o Neretvi“: Nagrade za Ninu Jončić i Stelu Mandić

U Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u petak, 20.4., upriličena je svečana dodjela nagrada i priznanja literarnim laureatima i njihovim mentorima.

– Ponosni smo jer su se na svečanosti čitali radovi dviju naših učenica. Nina Jončić (8.r.) na poticaj svoje nastavnice Ivane Pudar Pećar napisala je pjesmu „Slike s Neretve“, a Stela Mandić (6.r.) na poticaj nastavnice Marine Burđelez pjesmu u prozi „Slike moje rike“. Prosudbeno povjerenstvo radove naših učenica istaknulo je i pohvalilo – piše na službenim stranicama naše Osnovne škole Vladimira Nazora u Pločama.

Ogranak Matice hrvatske Metković u suradnji s Aktivom Hrvatskoga jezika OŠ don Mihovila Pavlinovića u siječnju je uputio poziv osnovnim školama na sudjelovanje u Literarnom natječaju Perom o Neretvi.


Pozvani su svi osnovnoškolci (od 1. do 8. r.) i njihovi učitelji-mentori iz doline Neretve da sudjeluju u ovom natječaju kojemu je cilj poticati literarno stvaralaštvo, ali istovremeno i ljubav prema zavičaju i zavičajnoj rijeci.

Prema odluci prosudbenoga povjerenstva pohvaljeni su sljedeći radovi:

  • ‘Slike s Neretve’ učenice Nine Jončić iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Ploča. (8.razred, mentorica Ivana Pudar Pećar)
  • ‘Slike moje rike’ učenice Stele Mandić iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Ploča. (6. razred, mentorica Marina Burđelez)

Nina i Stela sa svojim su nastavnicama Ivanom i Marinom s ponosom predstavljale školu na literarnom susretu neretvanskih učenika i njihovih mentora.

Tekst i foto: http://os-vnazor-ploce.skole.hr