Kultura

Lipota u riči, lipota u oku u Narodnoj knjižnici Ploče

Sa zadovoljstvom najavljujemo promociju knjige naše lokalne autorice Ane Šakić Rudež iz Gradca. Zbirku pjesama pod nazivom “Lipota u riči, lipota u oku” autorica će u Narodnoj knjižnici Ploče predstaviti u petak 9. veljače s početkom u 18 sati.


Iz recenzije:
Čitajući stihove upletene u zbirku “Lipota u riči, lipota u oku” uživala sam u svakoj riječi, svakom retku. Usrkao me u sebe pjesnikinjin izričaj, govor koji miriše njezinim zavičajem, nije ni malo nalik na moju slavonsku riječ, a opet je brzo do srca našao put. Iz pjesme u pjesmu opijao me šum mora, mirisalo mi cvijeće što raste stisnuto stijenama, pogled mi bludio put njezinoga Biokova, a galeb raširenih krila svjedočio o slobodi, beskraju kojim je i njezina duša plovila, odlazila i vraćala se, na trenutke se umorila, a onda osnažena uspomenama vinula se u visine ljepote.

Par riječi autorice o sebi:
Majka, baka jedanaestero unučadi. Volim starinu, skupljam stare stvari naših didova i baba, ljubitelj sam planine i planinarenja, amaterski se bavim fotografijom, pravim slike od naplavina i kamenčića, pomalo slikam. Nakon posla u policiji pa u turizmu, u mirovini se bavim turizmom liti, zimi sam na svojoj zemlji, sve to uz rad u planinarskom društvu di sam jedna od najaktivnijih žena, dočekujem planinare i ugošćavam ih. Iz svega toga iznikne i pokoja pjesma…

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.