Kultura

KUD PLOČE na XIV. Susretima folklornih skupina DNŽ – Slano 2018.

U subotu su članovi KUD-a Ploče po treći put sudjelovali na susretima folklornih skupina u Slanom, na kojemu je ukupno nastupilo četrnaest folklornih skupina iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Jedna od zanimljivosti koje vrijedi posebno istaknuti je to da su po prvi puta na susretima nastupila i djeca KUD-a Ploče pod vodstvom Paole Plećas i Tanje Ćulum uz pjesmu “Sve se more” i ples “Neretvu”. Naši najmlađi folkloraši bili su tek jedni od tri dječje skupine koje su nastupili na smotri.

Stariji članovi KUD-a uz vodstvo Zeljana Brljevića otpjevali su pjesmu “Daleko niz more” i otplesali “Neretvansku poskočicu”, te pobrali odobravanje publike. Inače, susreti folklornih skupina u Slanom se održavaju na glavnom trgu na samoj rivi uz prisustvo domicilnog stanovništva i brojnih turista ugodnoj atmosferi privezanih turističkih brodova i mirisa mora.


Nakon nastupa kudovci su imali zajedničku večeru, a predsjednik KUD-a gospodin Niko Orepić uručio je prigodne darove koje je pripremila Turistička zajednica grada Ploča i Grad Ploče.