Kultura

Kreativno do inkluzije – Završen drugi europski projekt

Nakon dvije godine planiranja, realiziranja, prezentiranja, ponovnog planiranja i osmišljavanja dodatnih aktivnosti, podvlačimo crtu. Puno zbrajanja i nešto malo oduzimanja. Završno izvješće je gotovo.

7 država, 49 škola, 15 000 E , 20 kraćih putovanja i 1 studijsko

Podsjetimo. Prije dvije godine okupili smo Školski tim i upustili se u realizaciju projekta Regionalana potpora inkluzivnom obrazovanju. Priznajemo, privukla su nas obećana sredstva . Na samom početku svaka je škola za realizaciju školskog projekta dobila 9 500 €. U 6. mjesecu organizatori su nas obradovali još jednim iznosom. Dodatnih 5 500 € utrošili smo na Konferenciji u Petrčanima (15 sudionika) te za kupnju didaktičkih materijala i stručne literature.


Potrebno je naglasiti kako je Vijeće Europe financiralo i sudjelovanje učitelja na različitim radionicama i konferancijama diljem Europe: Tirana, Skopje, Beograd, Zagreb, Sarajevo, Strasbourg. Ostvareno je 20 kraćih putovanja. Pet članova našeg Školskog tima bilo je na studijskom putovanju u Velikoj regiji.

U godinama štednje i rezova povučena novčana sredstva najvećim smo dijelom utrošili na uređenje Kreativne sobe.

os-inkluzija-01-prije-uredjenja

os-inkluzija-02

os-inkluzija-03

os-inkluzija-04

Veseli kutak škole u kojem ideje traže put realizacije, a njihovi nositelji šire toleranciju i razbijaju predrasude. Vrijednosti koje se ne daju iskazati brojkama, ali bez njh su brojke beznačajne.

Sve se nabrojeno i pobrojeno dogodilo s ciljem popularizacije inkluzije. Projekt smo završili. Inkluziju nismo.

Više o projektu na linku: http://os-vnazor-ploce.skole.hr/projekti/inkluzivno_obrazovanje

 

Tekst i fotografije: os-vnazor-ploce.skole.hr